G21 BBQ Arizona není jen pouhý gril, ale dokonalá zahradní kuchyně, které nic nechybí. Plynové hořáky se systémem Flame Tamer, dřez pro pohodlné oplachování nádobí, prostorná pracovní plocha pro přípravu pokrmů i dokonale vyřešený úložný prostor. Grilování i vaření díky ideálnímu řešení hořáků: Z pěti hlavních hořáků je jeden keramický, který okamžitě zajistí ještě vyšší teplotu. Další, šestý hořák, je na boční straně grilu. Můžete jej využít i jako vařič. Dostali jste ke grilovanému masu chuť na dušenou zeleninu? Chcete dětem venku připravit palačinky s čerstvým ovocem? Vyřešeno. Přednosti keramického hořáku: Keramický hořák doplňuje výčet výhod vynikajícího grilu G21 BBQ Arizona. Díky jeho schopnosti zvýšit teplotu až na 250 - 300° C jej můžete využít k vaření i grilování. Umístění hořáku zaručuje zdravou úpravu pokrmů a na hořáku se nepřipaluje ani tuk nebo šťávy. Na keramickém hořáku můžete ugrilovat vynikající steak nebo celé kuře. Hořák je totiž výborný i pro grilování na grilovací jehle. Výčet výhod zdaleka nekončí: Co nesmí chybět v žádné kuchyni? Přeci dřez. A ten nechybí ani u grilu G21 BBQ Arizona Premium line. Vestavný dřez má i přívod na vodu ze zahradní hadice. A po opláchnutí nádobí dřez jen zakryjte prkénkem a rázem získáte větší pracovní plochu k přípravě pochoutek na letní grilování. Úložné prostory s dvířky: Pod hořáky a dřezem jsou vestavěné přihrádky, které jsme opatřili dvířky pro ochranu uložených věcí před počasím nebo prachem. Uskladněte zde grilovací náčiní i nádobí nebo plynovou bombu ve dnech, kdy gril nepoužíváte. Systém Flame Tamer: Přímo nad hořáky je umístěn kovový profil, který zabraňuje odkapávání tuku mezi plameny a jeho vzplanutí. Zároveň zabraňuje přímému ohřevu mřížky pouze v místě hořáku, nedochází tak k přehřívání pouze jedné části mřížky, ale celá mřížka se vyhřívá rovnoměrně. Případný tuk skapávající z grilovaného masa stéká po speciální stříšce Flame Tamer do odkapávací misky ve spodní části grilu, což prodlužuje životnost hořáků.